Programma 2024

Nieuwsbrief


2 juli 2024 Nieuwe generatie zet Heerlen weer op de kaart !

Niet alle jongeren trekken na hun middelbare schooltijd weg uit Heerlen, er zijn er ook die blijven of terugkomen.  Podium Royal nodigt op 2 juli vier enthousiaste cultureel actieve jongeren uit  die aan de weg willen timmeren om hun verhaal te vertellen. Zij en anderen zetten Heerlen weer op de kaart.

Wesley van Heugten is de Heerlense Street Art -artiest die we kennen van zijn Kraaien-murals  en die tegenwoordig ook projecten heeft in Barcelona en Litouwen. 

Sanne Gijsbers, o.a. grafisch ontwerpster,  documenteert de street art-scene al sinds 2011  en werd vorig jaar beloond  met de Dutch Street Art Award .

Jop Delheij  studeerde  cultuurwetenschappen in Amsterdam en  was daarna  mede-initiatiefnemer en inspirator  van  de culturele broedplaats Pand.   

Jonathan Widdershoven is als selfmade beeldmaker/fotograaf en grafisch vormgever al jaren actief in Heerlen en betrokken bij Enne en andere projecten die de stadscultuur haar aanzien geven.

Jos Verhoeven gaat met hen in gesprek over wat hen inspireert en hoe zij de toekomst van Heerlen zien als stad met een eigen(zinnige) cultuur.

 

De avond bestaat uit drie delen. Een gesprek met de gasten (een uur), een debat/vragenronde met het publiek (een kwartier) en tot slot een informeel samenzijn onder het genot van een drankje in de foyer. ‘Podium Royal’ wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen die met elkaar een serieus gesprek willen voeren over actuele maatschappelijke en culturele thema’s.

 

Start om 20.00 uur. Entree gratis.